2015. ápr 30.

The Animal News ~ 2015. Május

írta: The Animal News
The Animal News ~ 2015. Május

 

 

 

Torzomborz úr és Nyávogi úrhölgy/3 ~ Itt a vége, fuss el véle!

 

 

Végre egy kis szabadidő! Már rég megkezdődött az iskola. Beköszöntött a téli szünet!
Samu és Lili már nagyon várta ezt a nevet: téli szünet. Karácsony, ajándék, meghitt kajálás, rokonok, nagyma… de mire készülnek? Mindenféle síruha le van dobálva, bőrönd. Csak nem költöznek?
Dehogy költöznek, hisz’ az előbb mondtam meg: síelni mennek! Egy jó hétig elutaznak Ausztriába s végre Lili és Samu meg tanulnak síelni, mert azt mindketten nagyon szerettek volna már. De nem hagyhatták itt szeretett állataikat, akik már az első pillanattól fogva a szívükhöz nőttek: Nyávogit és Torzonborzot is vitték magukkal.
Valami azt súgja, hogy ez egy teljesen más lesz. Valami lesz, az már biztos.
Mármint, azon kívül, hogy Torzonborz és Nyávogi még mindig nem békültek ki. Anyu és apu sokat gondolkoztak, mit tegyenek ez ügyben, mert nem akarnak egyáltalán kibékülni. Apu már felvetette azt az ötletet is, hogy az egyiket adják el (természetesen a macskát) és nem kell többet emiatt zsörtölődniük. Anyu leintette, hogy ez nem lehet, mert annak a gazdája megharagudna, szomorú lenne, satöbbi.
Nincs más mód, muszáj lesz a zötyögősebb utat választani: meg kell szoktatni egymással Nyávogit és Torzonborzot.
4 óra hosszú autóút után végre megérkeztünk úti célunkhoz. Samu kinyitotta a kocsi ajtaját, amiből Torzonborz csak úgy kirepült, mint egy rakéta. Utoljára 2 órája álltak meg egy 5 perces pihenőre, de Torzonborz magassága ellenére nagyon vágyott a mozgásra.
Nyávogi óvatos léptekkel kiszállt a kocsiból, de amikor meztelen talpa a havas földet érintette, vissza is ugrott az autóba. Sehogyan sem lehetett volna kihozni onnan, ezért Lili felkapta Őt és mentek is a többiek után.
Mivel a szállásukat már a szünet előtt lefoglalták, ezért csak átvették a kulcsot és mindenki indult felfelé (Samu és Torzonborz futva).
Miután anyu és apu kipakoltak a táskákból, akkor döbbentek rá valami szörnyűségre.
- Ajjaj. Torzonborz meleg ruhája otthon maradt.
És igaza volt. Mind a két kutyaruha otthon maradt, ami Torzonborzé lett volna a hideg lejtőkön. De akkor most mi legyen?
Csak Nyávogi lila ruhája maradt. Végül is, Torzonborz kis termetű kutya, könnyen belefér.
Ez az, indulunk! Samu és Lili (senkit sem megvárva) felkapták sí cuccaikat és gyorsan, már a felvonónál is termettek. Kezdődhet a móka!
Anyu –mivel Ő tud egyedül németül- megkérdezett egy szakértőt Nyávogiról és Torzonborztól:
- Hunde und Katzen, können in den Basisanschluss eingebracht werden? – ez azt jelenti, hogy ’Kutyát és macskát be lehet vinni a sífelvonóba?’
- Ja – válaszolt németül az illető.
Amíg apu tanította Samut és Lilit a síelés alapjaira, addig anyu ügyelt a két állatkára.

Torzonborz bosszút forralt. Utálta ezt a lila ruhát és emiatt Nyávogit okolta.
Nyávogi a hegy oldalán mászkált mit sem sejtve. Megbabonázta a környék. Leheveredett egy kicsi sziklára és onnan figyelt. Anyu odament mellé és Ő is szertenézett. Mivel félt, hogy szegény Nyávogi leesik, leszedte a szikláról – ahol nem érte volna el Torzonborz.
Torzonborz gondolkodás közben szétszedte szinte a ruhát. A terv kieszelése nehéz feladatnak tűnt, de mire a ruha szépen egy vonalban szétszakadt, kitalálta.
Anyu most elment Nyávogi mellől, mert Lilire nem felügyelt apu és Ő most elesett – segítség nélkül fel sem tudott volna állni. Tökéletes! Torzonborz odalopódzott Nyávogi háta mögé.
„Na, most visszakapsz mindent!” – gondolta. De teljesen, mindenre is gondolnia kellett volna, mielőtt megtette volna. Mit tett ellene Nyávogi? Miért bántja? A megfejtés az, hogy Nyávogi más, mint Torzonborz. Ha talán jobban megismerné, akkor megtudná, hogy ez a cica egy rendes macska. A többinél biztosan. Talán ugyanolyan lusta, de arany szíve van.
Torzonborz egy vakkantás kíséretében a fejével arrébb lökte. A szakadék felé.
Nyávogi zuhanás közben a másik oldalra fordult, majd mancsával belekapaszkodott a sziklába. „Segíts, Torzonborz!” – nyávogta neki. A kutya elutasítólag megrázta a fejét. „TORZONBORZ!” – rikoltozta. De még mindig nem segített.

- Ez az Lili! Ügyes vagy! – kiáltotta a száguldó Lili után apja és anyja. De Samu sem hagyta annyiban a „versenyt”. Mindig küzdött, hogy Lilinél jobb legyen és, hogy Őt is megdicsérjék. Elnyomottnak érezte magát Lili mellett, aki amellett, hogy kitűnő tanuló, folyamatosan jár táncra, hangszeren tanul – nagyon ügyesen – és a hangja is csodaszép. Samu csak… egy szeleburdi kiskölök, aki 3-4-es átlaga mellett csak néha focizik lent a srácokkal és játszik a számítógépes játékaival.
- Talán jónak hiszed magad, Lilicske? – kezdte a bunkózást, direkt kicsinytő képzővel Samu. – Megmutatom, hogy csinálják a PROFIK! – azzal lendített egy nagyot és hatalmas sebességgel gázolt lefelé a lejtőn. A tempója veszélyes volt, emellett nem is az utat nézte, hanem Lili, majd anyu és apu felé sandított – hátra.

Nyávogi nem tudta megtartani magát örökké. Annyira izgult, hogy mindene izzadni kezdett és Torzonborz ráadásul még a havat is kezdte kotorni rá. „Torzonborz…” – kezdte. A kutya leállt a havazással és ráfigyelt. „Ha már ezek életem hátralevő percei, mondd meg Lilinek, hogy mindennél jobban szeretem Őt.” Torzonborz értetlenkedve nézett rá. „De mi nem tudunk beszélni.” Nyávogi azt válaszolta: „Tudom-tudom, de… valahogy. Azt is mondjuk valahogy, hogy például éhesek vagyunk. Nem?” „Öööö… Oké.” Ekkor azonban rájött, hogy ha nem segít Nyávoginak és hagyja leesni, az… az azt jelent, hogy Ő ÖLTE MEG. Milyen szomorú lenne akkor Lili. De az is igaz, hogy ez egész életét végig kísértené.
„Add a mancsod!” – vakkantotta Torzonborz és Nyávogi után nyúlt.

- Samu, ne menőzz, az utat figyeld! – szólt rá anyu. Samu majd megpukkadt az irigységtől, hogy Lili ilyen lassan megy, de őt megdicsérik és Samu, amilyen gyorsan megy és jól is, csak rászólnak. Milyen az élet? Gonosz! Nagyon-nagyon az!
Samu előre fordult, de már nem tudott mit csinálni. Nekimenve az oszlopnak összeesett és nem kelt fel. Lili jócskán megijedt Samu különös megállásán. Odasietett hozzá. Apu is leszáguldott melléjük. Samu beverte a fejét és a lábával sem volt minden jól. Anyu addig szólt egy szakértőnek, hogy hívjon valakit, aki segít Samun.

Amint Torzonborz felhúzta Nyávogit, mindketten fellélegeztek. „Sajnálom, Nyávogi.” A cicus értetlenül nézett rá. „Mégis mit?” „Hogy belelöktelek a szakadékba. Annyira mérges voltam rád a kabát miatt, de valami teljesen más miatt löktelek meg.” „Hááát. Hogy őszinte legyek, én is sokszor éreztem már, hogy beledobjanak egy tengerbe például.” Erre mindketten felnevettek.

2 hét múlva…

- Jó napot kívánok! – mondta anyu a doktornak, aki éppen egy másik beteggel volt. – A kisfiammal jöttünk kontrollra.
- Rendben, kérem, várjanak, amíg végzek.
- Körülbelül mennyi idő az?
- Fél óra – válaszolt az orvos.
- Köszönjük – bólintott anyu és bezárta az ajtót.
Samu és Lili leültek a váróteremben kihelyezett székre. Samu bekötött kézzel. – Jól van gyerekek, addig keresztanyu vigyáz rátok, amíg én elmegyek és hozok kaját. Ki mit kér a mekiből?
- SAJT BURGER! – kukorékolt Samu nem halkan. Erre aztán jó páran rápisszentettek. – Meg burgonyát és kólát.
- Én is azt kérek – közölte Lili. – Keresztanyuuuu! Te mit kérsz?
- Csak a szokásosat.
Amint anyu távozott a teremből, Lili és Samu beszélgetni kezdtek. – Hé, Samu. Sajnálom, hogy ez történt.
- Én meg, hogy ilyen izé volt, hogy jobb akartam lenni nálad mindenben.
- Hááát. Én is irigykedek rád néha. Neked annyi barátod van!
- Hagyjuk abba ezt a gonoszkodást a másikkal.
Ebben megegyeztek. Most volt először, hogy e két testvér végre nem veszekedtek és verekedtek, hanem egyetértésben beszélgettek.

Nyávogi és Torzonborz is jó barátok lettek. Mintha már kiskoruk óta együtt lennének. Az eset óta Ők is olyanok, mint a két testvér.
Együtt alszanak és sok mindent együtt csinálnak. Mint egy testvérpár vagy szerelmespár. Erre gondolván Lili és Samu gúnynevet is adtak nekik viccből.
- Torzonborz úr és Nyávogi úrhölgy.

 
Hátborzongatás mesterfokon

 

Te mennyiért csinálnád utána?

 

 

Hát nem csodálatos összefutni vele, amikor majdnem belelépünk?

 

 

Mit teszel velem, ha belelöklek? (mondjuk nem sokat, hiszen a legtöbbjük halálos mérgű)

 

 

Már épp meg akartam menteni szegény, bezárt szöcskét...

 

184.gif_356x215

 

Te szoktál halászni? Legközelebb ez legyen a fejedben, amikor kinyitod a száját egy halnak...

 

10a.gif_400x242

 

Szívesen elmennél itt WC-re?

 

13a.gif_400x296

 

Furcsa törvények/4

 


(0-40-ig az előző újságokban találjátok!)

41. A gyászolók Massachusettsben a halotti toron nem fogyaszthatnak három szendvicsnél többet.
41. Angliában a férfiak vizelhetnek nyilvános helyen, de kizárólag csak autójuk hátsó kerekére, és csakis úgy, hogy közben jobb kezüket mindvégig a kocsi tetején tartják.
42. Oklahomában a gazdiknak figyelniük kell arra, hogy véletlenül se fintorogjanak a kutyusra, mert a grimaszért akár elzárás is járhat.
43. Alabamában tilos bekötött szemmel autót vezetni.
44. Alaszkában törvényellenes repülőgépről jávorszarvasokat nézni.
45. Kaliforniában a tócsában ugrándozó gyereket nem szabad kiszedni a sárból.
46. Kaliforniában bankrabláskor tilos vízipisztollyal a pénztárosra lőni.
47. Connectituban kézen állva nem lehet átmenni a gyalogátkelőhelyen.
48. Floridában vasárnap délután tilos a nőknek ejtőernyőzni.
49. Floridában három tányérnál többet nem szabad eltörni egy napon.
50. Illinoisban tilos kormány nélkül autót vezetni.


Sorozatajánló: Így jártam anyátokkal

 

A sorozat amit most bemutatok az nem más mint az így jártam anyátokkal.
Tudnivalók:
Név: Így jártam anyátokkal ( How i met your mother )
Forgalmazza: 20th Century Fox Television
Évad: 9
Szereplők: Ted, Marsall, Lily, Robin, Barny
Ezt a sorozatot gondolom sokan ismerik. Ha nem is nézted akkor is halhattál róla. Szóval a történet az, hogy Ted elkezdi mesélni a gyerekeinek hogyan találkozott az anyukkal. 9 ÉVADON KERESZTÜL! Néha egy kicsit idegesítő, hogy pár epizódban teljesen felesleges szálak vannak. De ezt azzal oldják meg a készítők, hogy azokat teletöltik humorral. És itt botlunk bele a sorozat egyik hibájába. Ugye ez egy kitalált világban játszódik ami minden móka és kacagás. De mégis a való életet kel tükröznie, vagy legalább hasonlítani rá. De az évadok múlásával nem lehetett kikerülni a drámát, főleg akkor mikor Marsa és Lily gyereket vállal. És, hogy ez miért hiba azért mert a drámai pillanatokat is elrontják egy poénnal. De ez nem a legnagyobb hibája. Kezdjük. Szóval ugye ez a sorozat egész végig arra épül fel, hogy ki lesz az anya. De ha nézed a sorozatot akkor megfigyelhetted,hogy nem dolgozták ki eléggé az anya mítoszt. És, hogy miért? Mert nem ismerhettünk meg senkit akivel látni is akartuk Tedet. És az lett a lezárás amitől mindenki félt. Feltűnt egy teljesen random csaj. És nem csak ez a probléma. Ted és az anya lezárása jó, Marsall és Lily lezárása jó, Barny és Robin lezárása miért nem lehetett jó? A végén ugye összeházasodna, de miért kellet elválniuk? Nem az a lényege az így jártam anyátokkal-nak, hogy az igaz szerelemért érdemes küzdeni? Hát akkor miért kellet elválniuk? Szerintem egy közepes szitkom sorozat, amit szerintem a hibái ellenére tudok ajánlani.

 

 Poénkosár

 

Megbetegszik a gazda lova. Kijön az állatorvos, felír három injekciót, és azt mondja, ha ezek sem segítenek, akkor sajnos el kell altatni az állatot.
Az első után semmi változás, a ló csak fekszik, és meg sem mozdul. A második után ugyanez a helyzet. Ekkor odamegy a gazda disznaja a lóhoz, és azt mondja neki:
- Ide figyelj, te ló! Ha holnap jön az állatorvos és beadja a harmadik injekciót, akkor állj fel, különben örökre elaltatnak!
Harmadnap jön az állatorvos, és beadja a harmadik injekciót. A ló egyszeriben feláll, nyerít és eszik.
Örül ám a gazda nagyon, hogy rendbe jött a lova, rögtön el kurjantja magát:
- Meggyógyult a lovam, ezt meg kell ünnepelnünk! Holnap héthatárra szóló disznótort rendezünk!


- Hogy hívják azt a ragadozót, amelyik bűnözőket eszik?
- Gonosztevő

- Hogy hívják a csíkos tehenet?
- Tigriska.
Agresszív kismalac az orvosnál:
- Doktor úr, megrúgott egy teve!
- És hol rúgta meg?
- Hát a sivatagban, te hülye!!!

Az állatok viccmesélő versenyt rendeznek az erdőben.
Viszont azt megeszik, aki rossz viccet mond.
A nyuszika kezdi, s a viccén mindenki nevet, csak a zsiráf nem.
Ezért a nyuszit megeszik. A következő a farkas, akinek a viccén mindenki röhög, csak a zsiráf nem.
Őt is megeszik.
A medve viccén senki sem nevet, csak a zsiráf.
Megkérdezik tőle,hogy mit nevet, s erre ő azt mondja:
- Milyen jó viccet mondott a nyuszika!
Bemegy egy nyápic fickó a kocsmába, és megkérdi:
- Bocsánat uraim, de nem a maguké az a pitbull kint az ajtó előtt, a parkolóórához kötve?
Egy kétméteres kopasz, dagadt, motorosruhát viselő fickó lassan megfordul, és felmordul:
- De, az enyém! Nem tetszik talán valami?
- Nos, uram, attól tartok, a helyzet az, hogy a kutyám megölte az ön pitbullját.
- Micsoda? Hát milyen kutyád van neked? - kérdi döbbenten a kolosszus.
- Nekem? Egy négy hetes palotapincsi.
- És el is higgyem, hogy az a zsebcirkáló megölte az én kutyámat? Mit csinált vele?
- Megakadt a torkán...
A béka elmegy a jósnőhöz, aki a kristálygömbje segítségével azt jósolja neki:
- Nemsokára találkozni fogsz egy csinos lánnyal.
Mire a béka:
- És hol találkozunk, a tóparton? A pataknál?
- Nem! Biológiaórán!

 

Képek a nagyvilágból...

 




 

Cukiság rovata

 

A kis szerény...

 

Na akkor eldobod még egyszer?

 

Most gondolkodnom kell...


Fú, de szomjas vagyok!

 


Naaaaaa! Ne nézz már így!

 

Na mi van? Nem láttál már vörös bundát?

 

Bámulok. Rád.

 

Fut, szalad a Pejkó...

 

Tudod most ez ám a menő!


Állati rovat

 

 A madagaszkári csíkos tanrek

 

Panda-hangya

 

Kacsafarkú szender

 

Vörös szájú denevérhal

 

Umbonia Spinosa

 

Források:
aztadom.hu
szeretlekmagyarorszag.hu
Szólj hozzá