2015. júl 30.

The Animal News ~ 2015. Augusztus

írta: The Animal News
The Animal News ~ 2015. Augusztus


1355056910_luchshie-zhivotnye-15_fotor.jpg

blogajanlo.jpg

(kattints a szövegre a blog megtekintéséért!)

Sims-imádok, figyelem! Ha Ti rajongóknak mondjátok magatokat az efféle téren, akkor ez az oldal nektek ajánlott. Segítséget kaphattok a játékkal kapcsolatban, sőt, sztorikat is olvashattok és akár még Ti is küldhettek bele! Én magam is nagyon szeretem.

 

Egy novella-sorozatos weboldal. Maga történet egy Kodoku Hanran, becenevén Ran nevű srácról szól, aki az árvaházban temgődik. A történetben a naplóját olvashatjuk el. A többit magadnak kell megtudnod az elolvasásával. Nekem mellesleg nagyon tetszik.


...és a végére egy újabb kutyás blog. Kutya tartóknak megint ideális, mert az író folyamatosan hozza az új bejegyzéseket, hogy éppen akkor mit érdemes tenni kutyánk érdekében
.

tumblr_mgu4udovjc1qgj3ivo1_500_fotor.jpg

 

Hagyjál, most napozok!

 

Gazdi, te nem jössz?

 

Látod? Ilyet én is tudok!!

 

Nekem a Balaton a Riviéra...

 

Ne már... Miért nem barnulok??

 

Nyamm...


kimballstock_hor-01-mb0378-01_fotor.jpg

Az üresség a mellkasomban

 

Ló és lovasa közötti kapcsolat különös és más, mint akármilyen más állattal. A macska lenéz az emberre, a kutya fel, de a ló egyenjogú partnereként tekint rá. Az évek múlásával Chloé és Alkonyat kapcsolata mélyebb és talán érzelmesebb is lett, mint Chloé akármelyik barátjával szemben. Ez azért furcsa, nem? Akárhogy is próbálhatják őket széthúzni, örök marad. Ez a nyár talán mindegyiknél jobban megmarad a Betranche család és a ménes között. Mindörökre!
Chloé és Alkonyat találkozása után nem sokkal később (másodpercek után, pedig a két barátnak órák voltak) megjelentek az egyik oldalról Chloé anyja, Hilary. Másik oldalról a ménes vette körbe Őket. A furcsa „párost” azonnal kérdések rohama támadta le. Elsőként Hilary: - Hogy kerül ide ez a ló?! – csattant fel mérgesen. – Chloé, hallod?! Azonnal csinálj valamit!
- Alkonyat! – undorodott el Tornádó. – Megbeszéltük, hogy emberekkel NEM érintkezünk! Ez alól TE sem vagy kivétel! – háborodott föl.
- Anya, ez csak egy ló! A barátom! Az egyetlen… - mondta Chloé elcsukló hangon, a sírással küzdve.
- Szívem, Ő egy jó ember! A legeslegjobb a világon! És a legeslegjobb barátom…
- Nem érdekel! Jössz velünk és elhagyod örökre az embert! Vagy nem hagyod el, de engem igen! Melyik? – tett választás elé Tornádó. Én nagyon szeretem Chloé-t és Tornádót is. Meg Petúrt is, akinek velük kéne mennie, nem velem… Mit volt mit tenni, egy utolsó szomorú „viszlát, szeretlek” pillantás Chloé-ra és elindultam Tornádó felé. – Jól döntöttél, szívem – majd hátrafordult és egyet nyerített azt jelezve, hogy én az Övé vagyok. Ez nem esett túl jól.
- Jössz! – rángatta ki Hilary a vízből kislányát. – Nem érdekel! EZ EGY VESZÉLYES ÁLLAT! – erre furcsán nézett anyjára Chloé. Miért lenne veszélyes?
Két különböző irányba indultak el. Amint Hilary elmesélte a történteket, Eliott már indult is volna el, hogy bepakoljanak. – Egy percig sem maradhatunk tovább! Hova raktam a bőröndömet?
- Ne..! – kiáltott Chloé. – Maradjunk még pár napot! 2 hét helyett egyet! – könyörgött a lányuk.
- Neked ebbe nincs beleszólásod – morgott rá anyja. – Azonnal elindulunk!
- De anya, kérlek! – azzal megfordult egyet a tengelye körül és kinézett az ablakon. Odakint már javában zuhogott az eső. – Nézd, eleredt!
Hilary habozott. Nem szeret esőben menni, na meg, ha még várni is kell, amíg férje előhozza valahonnan az erdőből a kocsit, mert ott nem ázott el. Fúj! – Jól van, akkor még maradunk.
- Éljen! – ugrott fel örömében Chloé és táncolni kezdett. – Maradunk még, MARADUNK! Jeee!
- De csak pár nap erejéig. Mondjuk 3… - gondolkozott Hilary.
- 5! – vágott bele Chloé, hogy üzletelhessen.
- 4! – nézett le rá anyja.
- 6! – tette diadalmasan keresztbe a kezét Chloé, mert már látta, hogy nyert ügye van.
- Oké-oké, legyen öt. De az ötödik napon már cuccolunk haza!
*Eközben az erdőben…
- Hogy gondoltad ezt?! – kérdezte idegesen Tornádó. Ennyire még sosem sikerült kihozni a sodrából, ugyanis alapjába véve egy nyugodt ló volt. – Láttam, hogy felmerült benned egy pillanatra, hogy inkább velük mész! Még jó, hogy aztán velem maradtál… Petúrra nem is gondoltál?!
- Na, hé-hé! Egy, nem fordult meg a fejemben, ez rágalmazás! Kettő, ők úgy sem engedték volna, hogy velük menjek. Három, amikor elgondolkoztam, pont miatta mondtam azt, hogy veletek maradok!
- Állj meg egy pillanatra! – folytatta a vitatkozást Tornádó. – És ÉN? Engem nem vettél számba? Én nekem te vagy a világon a mindenem. Csakis TE! Hogy tehetted?
- Ha szeretsz, most szemet hunyunk e fölött és éljük tovább hétköznapi életünket! – zártam le, de aztán eszembe jutott valami, amivel sajnos csak fokoztam. – Ám, amíg Chloé fel nem bukkant és Petúr „meglett”, te úgy viselkedsz velem, mintha csak egy szerelmed lennék a sok közül! Amíg én vigyázok a kisfiúnkra, te addig ott flörtölsz a többi kancával! Amikor meg nem te vagy képben, hanem más, akit szintén szeretek, előveszed Petúrt, hogy vele meg van pecsételve, mi egybe tartozunk!
- Tudod mit? Most hagyjuk abba – vette a nyugodt figurát. – Gondoljunk arra, hogy nem, én nem flörtölök a többiekkel, hanem csak beszélgetünk és én vezetem a ménest. Te neked meg csak annyi a dolgod, hogy vigyázol Petúrra. Érthető? Mellesleg, ÉN VAGYOK A FŐNÖK!
- Én meg a rabszolgád? – sóhajtottam lejjebb véve a hangot, de még mindig ingerülten. – Akkor most elmegyek. Petúr! – távoztam Petúrt keresve.
- Sok szerencsét! – szórt rám villámokat, majd ezt a mondatát követve trágár szavakat mondott rám. Nem érdekelt. Többet nem lesz a felettesem.
*Betranche-éknál…
Hilary magazint lapozgatott, Eve tévét nézett, őmellette Charlie, aki nemrég érkezett, a munkája ügyében a laptopját gépelt, Eliott pedig aludt a kanapén. Mindenki elvolt. Együtt a család. Vagyis, nem. Chloé hiányzott. Ő bezárkózott a szobájába és magába roskadt. Várta, hogy végre bejöjjön valaki kicsit az ő lelkével foglalkozni. Szomorú volt, mert csak most kezdte érezni, hogy milyen nagy üresség is van az ő lelkében. Egy pillanatig érezte, hogy megtelítődik ez. Amikor találkozott Alkonyattal. Amíg ő ott volt vele, teljesnek érezte magát. Hiszen ott volt! Talán még mindig ott van!
Ettől hirtelen új erőre kapott. Meg kell keresnem! – hajtogatta magában Chloé és felkapta az esőkabátját. Már csak azt kéne kitalálni, hogyan jusson le. Meg van! – csapta össze két kezét. Összekötött minden hosszút: huzatok, takarók, kardigánok, sálak, ruhák. Odakötötte az ágy széléhez és kidobta. Ha a mesékben sikerült, nekem is menni fog. Maximum nem esek majd nagyon nagyot. Belekapaszkodott és ugrott kifelé.
- Arrivederci! – kurjantotta és zuhant. Sikeres és kevésbe olyan fájdalommentes földet éréskor egyet még benézett az ablakon. Ugyanaz a látvány fogadta. Összeráncolta a homlokát. Hihetetlen, hogy ilyen családom van. Chh… Azzal elfutott, ki az esőbe.
*Az erdő szélén…
Miért kellett nekem ilyen bolondnak lennem? Petúrral nekivágni a világnak? Nem azért, mert szeleburdi, vagy ilyesmi, de jobb lett volna, ha inkább maradunk velük. Ott meleg van, barátok vesznek körbe, biztosított a víz és az élelem. De már nincs mit tenni. Csak megtapsolni tudom magam.
Visszamentem a tóhoz, ahol… Chloé várt rám egyedül, magában.
Folytatás következik...

 

Állati érdekességek ~ Nagy rekorddöntők

 

Afrikai óriáscsiga

 

Kí­nai óriásszalamandra

Óriás weta

 

Belga óriásnyúl

 

Óriás édesvizi tüskés rája

sorozatajanlo.jpg

A sorozat amit most bemutatok az nem más, mint Az utolsó angol úriember.
Tudnivalók:
Név: Az utolsó angol úriember ( Parade’s end )
Forgalmazza: HBO
Évad: 1
Ennek a sorozat felépítése olyan, mintha egy rettenetesen hosszú filmet feldarabolnának részekre. És meglepő, de nagyon jól működik.
Történetünk az első világháború előtti, illetve közben történő eseményekről szól. Megismerkedünk főszereplőnkkel Christopher Tietjens ( tidzsensz ), vagyis Benedict Cumberbatch. Mr Tietjens egy angol arisztokrata, ki roppantul okos, és még híve az úriemberségnek. Érdekházaságban él Sylvia Tietjens-el, DE egyszer elutaznak, ahol Chritopher megismerkedik Miss Wannop kisasszonnyal. Szerelmesek lesznek egymásba, persze mind ketten tudták, hogy ez nem helyes. Végül Teitjens urat is besorozzák katonának .Itt kezdődnek persze a bonyodalmak, de nem árulom él, hogy végül mi lesz velük.
Ez a sorozat fantaztikus. Tökéletes történet vezetés, nagyon jó színészi játék. És a legfontosabb az, hogy vissza adja a háborút, illetve a háború előtti időket.
Mindenkinek ajánlom kit érdekel az 1900-1919-es évek.

Filmajánló


Filmajánló
Sziasztok! Riel vagyok.
Ma egy hihetetlenül, fantsztikálisan, imádni valóan megalkotott film ami nem más mint a Vesztesek bosszúja.
El sem tudjátok képzelni mennyi fordulat, mennyi akció van belesűrítve ebbe az egy filmbe.
Egy igazán remek film az akció szerelmeseinek.
A történetről röviden:
Az Amarikai Különleges Haderő elit csapatát kiteszik a bolíviai dzsungelben, hogy semmisítsék meg a "célpontot". A csapat tagjai:Clay, Jensen, Rogue, Pooch és Cougar. Fogalmuk sem volt róla, hogy egy belső ember, Max elárulja őket. Mindenki halottnak hiszi őket az akció után. Bujkálni kényszerülnek. 4 hónap után megelégelik ezt az életmódot és úgy döntenek visszavágnak. Bosszút állnak Maxen. Csatlakozik az ötöshöz Aisha és egy csomó menő high-tech kütyü. Vajon sikerül nekik a bosszú? Vagy elbuknak? Esetleg ismét elárulják őket?
Műfaj: akció
Szerintem a színészek remek választások voltak. Tökéletesen el tudták adni magukat. A történet fenomenális, egyedi és hamisítatlan. Tetszik ez a bosszú ötlet meg minden. A fordulatok száma végtelen és minden egyes fordulat váratlan is, sosem számítasz rá aztán egyszer csak puff, bekövetkezik. Az effektek is nagyon jól sikerültek. Nekem különösen a robbanások tetszettek.
Remélem megtetszett a film és megnézed.
A viszont írásra kedves olvasók!

Képek a nagyvilágból~ Retro Style

 

 

kl.PNG

pioj.PNG

lij.PNG

konyvajanlo.jpg

 

Sziasztok! Riel vagyok.
Ma az egyik kedven könyvemet mutatom be nektek. Dan Wellstől a Nem vagyok sorozatgyilkos.
Ez egy trilógia, mind a 3 része fenomenális, elképesztő, fordulatos és magával ragadó.
A történetről röviden:
John Wayne Claver egy koránt sem átlagos fiú ugyanis szociopata, pontosabban mivel még kiskorú csak szociális személyiségzavar. John nagyon is érdeklődik a sorozatgyilkosok iránt. Egy halottasházban segédkezik, az anyja és nagynénje vezeti ugyanis a halottasházat. Egyszer csak felbukkan a városban egy rejtélyes gyilkos. Áldozatiból mindig elvisz egy testrészt. John nyomozásba kezd. Rémisztő dolgokra jön rá és rémisztő dolgokat tesz is. Vajon meg tudja állítani a gyilkost? Ki a gyilkos valójában? John ezekre a kérdésekre keresi a választ. Az igazság sajnos borzasztóbb mint gondolná.
Műfaj: misztikus, thriller, krimi, horror
Én egyszerűen imádtam ezt a könyvet. Lehetetlen volt letenni. Ha kivégezted követelni fogod a folytatását. John egy igazán különleges fiú, egyből megkedveled ahogy a többi szereplőt is. Az agyadban csak úgy kattogni kezdenek a fogaskerekek annyi rejtélyt tartogat ez a könyv.
A viszont írásra kedves olvasók!

Augusztus 13 a balkezesek világnapja

 

A balkezesek világnapja
Augusztus 13-át a balkezeseknek szentelték. Szerintem ez egy nagyon kedves gesztus :)
E nap 1992 óta világnap, természetesen ezt is amerikai emberek kezdeményezték. Amúgy tudtátok, hogy a Föld népességének mindössze 15%-a balkezes?! Hát igen, ők a kisebbség. A balkezeseknek egyébként már több szerszámot is készítettek, mivel ugye nekik nem úgy "áll" a kezük, mint a jobbkezeseknek.
Van egy olyan teória is, hogy a balkezeseknek magasabb az intelligencia szintjük, de azt persze nem tudták bizonyítani, hogy miért van így.
Mint mindenek a világon a balkezességnek is vannak mind hátrányai, mind előnyei. Pl. Ha egy jobbkezes vívó balkezes ellenfelet kap, a balkezes nagyobb eséllyel győz a szokatlan oldalról való támadás miatt. Autóvezetéskor sebességváltás közben precízebben tudnak manőverezni a balkezesek, ez azért hasznos ha valaki formaegyes pilóta.
A balkezesség felismerésére létezik egy külön teszt, melyet 1971-ben publikáltak és a mai napig számos kezességet, féltekei dominanciát, vizsgáló kutatás alapját képezi. Létezik egy gyorstezst is. Csak meg kell figyelni, hogy az illető melyik kezét teszi felülre, ha karbafonja kezeit, mindig a domináns kéz kerül felülre.
A balkezesség több ok miatt alakulhat ki:
-jobb kéz hosszabb idejű (6 hónap vagy több) sérülése esetén
-magasabb tesztoszteronszint magzati korban balkezességhez vezet
-születéskor fellépő stressz is kiválthat balkezességre való hajlamot
-genetikai okok is közrejátszhatnak a balkezesség kialakulásában, de nem feltétlenül
Kíváncsi vagyok, ti melyik kezeteket használjátok? Jobb vagy balkezesek vagytok? Esetleg mindkettőt használjátok? Igen, ilyen is létezik, vannak kétkezes emberek, én e csoport tagjait bővítem :) Remélem tetszett ez a kis cikk, a jövő hónapban új hírekkel várunk benneteket. :)

Augusztus 16. A hontalan, kóborló állatok világnapja

 

Sziasztok! Riel vagyok.
Most legyen szó a szegény, árva állatokról. bizonyára te is láttál már párat az utcán. Augusztus 16.-át nekik szentelték.
1992-óta tartják meg. A kezdeményezést az Amerikai Egyesült Államokból indult el. Mára már az egész világon elterjedt. Ez a nap arra hívja fel a közvélemény és hatóságok figyelmét, hogy a kóbor állatokat menhelyben kell elhelyezni, fontos a menhelyi örökbefogadás, és a nem kívánt kölykök születésének meggátolása.
- Ideiglenes örökbefogadók mondták ezeket:
- hát igen mikor a szemükbe nézek… s látom, hogy már bíznak bennem.
- mikor sírva engedem el Őket az örökbe fogadó családhoz, és csillogó szemeikben látom a kérdést, miért kell elmennem?, de ez a tekintet már nem rémületet tükröz.
- mikor majdnem egy év elteltével sétálok békésen, és egy kutya repül felém, az orra hegyétől a farka végéig csóvál. Percek telnek, és én csak kapom a puszikat, s azt se tudom, mi történik, mikor rájövök, hogy Ő az első ideiglenesem. Megismert!!
Elég nagy a szívem…….kitártam!
-Menhelyek:
-Tappancs állatmenhely

-Lone Pine Koala

-REX Kutyaotthon Alapítvány

-HEROSZ Budapesti Állatotthona

-Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány

-Kóbor Állatok:

Adományozzatok szegény állatoknak. Csak ránk számíthatnak. Ha már mi vagyunk a legfejlettebb faj a bolygón segítsünk. Nem nagy áldozat!!!
A viszont írásra kedves olvasók!

kreativ_rovat.jpg

Sziasztok! Riel vagyok.
Ismételten egy kis kreativitással jelentkezem. Vágjunk is bele!
Szóval mindig is vágytál egy egyedi és különleges ékszerre? Tudom ám, hogy titkon ez az álmod. Most megvalósíthatod. És még nem is említettem, hogy teljesen környezetbarát és újrahasznosítható mivel műanyag palackból készül.
-Hozzávalók:
-műanyag palack
-ragasztószalag
-olló
-vasaló
-körömlakk vagy akril festék
-Elkészítés:
Ide katt!
Igazán ötletes és különleges karperecek.
Remélem elkészítitek. Ha megcsináltátok küldjetek róla képet e-meil címünkre, kíváncsiak vagyunk munkáitokra.
A viszont írásra kedves olvasók!

Szellemidézés

Sziasztok! Riel vagyok.
Ismételten jön a paranormális rovat. Most a szellemidézésről fogok nektek írni. Csapjunk a lecsóba!
Mindigis kapcsolatba akartál lépni a túlvilággal? Érdekelnek a szellemek? Hát most megtanulhatod minden csínját-bínját.
A szellemidézés szabályai:
-3 ember kell hozzá
-teljes sötétség
-égjen 3 gyertya
-ne égessünk füstölőt
-kell egy kép a megidézendő személyről
-labilis idegállapottal SOHA ne fogjunk bele
Hogy is csináljátok:
Addig nézzétek a képet ameddig pislognotok nem kell, ezután hunyjátok be a szemeteket és gondoljatok a megidézendő személyre. Várjatok addig amíg nem érzékeltek valami jelet Pl: elalszik a gyertya, hangokat hallotok, érintés észlel
Ha ez megvan akkor kezdjetek el beszélni, de CSAK nagyon udvariasan és halkan. Megmozdulni tilos közben. Miután elmondtátok amit akartatok köszönjétek meg a választ majd kérjétek meg NAGYON udvariasan, hogy térjen vissza, ezek után kapcsoljatok villanyt.
HA A SZELLEMET NEM SIKERÜL VISSZAKÜLDENI AKKOR AZ ÉLETÜNKKEL JÁTSZUNK, SZÓVAL CSAK ÓVATOSAN!
A ouija tábla:

Legtöbb esetben 2 ember használja, de egyedül is lehet csak így kisebb a siker esélye. Ne aggódjunk ha elsőre nem sikerül. A szellemtől kérdezni kell és az a plachett mozgatásával válaszol méghozzá úgy, hogy azt a helyes betűkre, számokra tolja és így szavakat kapunk.
Fontos szabályok ha ezt az idézési módot választod:
-Ha gonosz szellemmel van dolgod, gyorsan fordítsd meg a planchette-t és úgy használd.
-Sohase használd a ouiját mikor gyenge, vagy beteg vagy, mert könnyebben megszállnak a szellemek.
-Mindig legyél tiszteletteljes és ne sértsd meg a szellemeket.
-Néha egy gonosz szellem maradandóan a táblába költözhet. Ilyenkor más szellemek nem fogják tudni használni.
-Ha egy ouija táblától nem megfelelő módon szabadulunk meg akkor az visszatér és kísérti tulajdonosát
-Ha egy ezüstérmét helyezel a táblára a gonosz lelkek nem jelennek meg
-Sose hagyd a planchette-t a táblán, ha nem használod!!!
-Ne kérdezz ostobaságot
OK NÉLKÜL, CSAK ÚGY SOHA NE IDÉZZÜNK SZELLEMET!!! SENKI NM KEDVELI HA HÁBORGATJÁK, MÉG A SZELLEMEK SEM.
Ha kezdő vagy szellemidézésben akkor a ouija táblával kezd. Egyszerű és nem túl veszélyes a használata, de azért itt is figyeljetek oda.
Sok sikert az idézéshez, de azért csak óvatosan. Remélem kedvetekre tettem ezzel a kis olvasmánnyal.
A viszont írásra kedves olvasók!

 

A nyár utolsó hónapja is elkezdődött. Élvezd ki minden pillanatát!

 

Szólj hozzá