2015. már 09.

The Animal News ~ 2015. Március

írta: The Animal News
The Animal News ~ 2015. Március

 

Lebuktak! Nem is úsznak, hanem járnak a víz alatt!

Baglyos Bár

 

Képek a nagyvilágból...

 







 

Furcsa törvények

 

(0-20-ig az előző újságokban találjátok!)

21. Alabamában a tölcséres fagyit tilos zsebre tenni.
22. Virginiában a tyúkoknak meg van szabva, hogy csak reggel 8 és délután 4 óra között tojhatnak.
23. A kaliforniai Blythe városában csak az hordhat westerncsizmát, aki legalább két tehén birtokosa.
24. Olaszországban letartóztathatják azt a férfit, aki szoknyát visel.
25. Thaiföldön pedig tilos fehérnemű nélkül kilépni az utcára.
26. Floridában előzetesen engedélyeztetni kell, ha közterületen szeretnél gördeszkára pattanni.
27. Wilburban borsos bírság jár azért, ha valaki csúnya és ápolatlan paripára ül.
28. A társasházban élő New York-i lakosoknak este 10 óra után nem szabad papucsot hordaniuk.
29. A New Jersey-i éttermekben büntetés jár azért, ha valaki szürcsölve eszi a levesét.
30. Connecticuban tilos az ebeket trükkökre tanítani.

 

Filmajánló

 

Kutyavilág
Leírása:
Egy súlyos szerencsétlenség következtében Thomas Johnson autójával egy fának rohan, és egy kiskutya testében tér magához. A kis Fluke számtalan veszélyes helyzetbe keveredik, és közben megismerkedik a hasonló sorsú Rambóval, az egyik telephely őrkutyájával. Fluke-ra időnként rátörnek előző életének emlékei, melyeket összerakosgatva hamarosan rájön, hogy valójában merénylet áldozata lett, és a családja is veszélyben van. Mikor Rambót menekülés közben lelövik, Fluke elhatározza, hogy megkeresi régi családját. A film csodálatos elmélet a velünk együttélő háziállatok szeretetéről és ragaszkodásáról.
Film linkje.

Úton hazafelé
Leírása:
Két kutyus és egy cica elhatározzák, hogy elszakadnak a gondjukat viselő családtól, és minden akadályt leküzdve megkeresik régi gazdáikat. Nekivágnak tehát a Sierra-hegység vadonjának a három gyerek és szüleik, Laura és Bob nyomát kutatva. Az állatoknak sejtelmük sincs arról, milyen veszélyek várhatnak rájuk, nem ismerik az idegen, vad világot. Bár hármuknak sem együtt, sem külön-külön nem lehet esélye a túlélésre, mégis elszántan követik azt a belső hangot, amely gazdáikhoz vezeti őket.
Első rész.

Második rész.
Második rész leírása:
Három imádnivaló jóbarát, két kutya és egy macska: Shadow, Chance és Sassy visszatértek! San Francisco-ban élnek egy családnál. Befogadó gazdáik Kanadába készülnek. Az állatkák inkább lelépnek a repülőtérről, amikor csomagként akarják őket feladni. Nyomukban loholnak a vérvörös furgonnal közlekedő sintérek. San Francisco utcáin összebarátkoznak egy csapat ravasz utcatöltelékkel, akik segítenek a sintérek elleni harcban. Vezérük, Riley teljesen bizalmatlan az emberek iránt. Barátainknak kell meggyőzniük a nyughatatlan ebeket, hogy az embereknek is van néha szívük.

 

Könyvajánló

 

Narnia Krónikái 3. - A Hajnalvándor útja
Leírás:
A két legfiatalabb Pevensie-testvér a távoli rokonuknál lakik Cambridge mellett. Lucy és Edmund számára a legnagyobb nehézséget az unokatestvérük, Eustace elviselése jelenti. Amikor egy nap a három fiatal megáll a különös vitorlást ábrázoló festmény előtt, hihetetlen dolog történik: a kép megelevenedik, és ők a tengerben találják magukat. A Hajnalvándor legénysége menti ki őket. Caspian királytól megtudják, hogy Narniát egy zöld köd fenyegeti. A halálos veszélyt csak úgy győzhetik le, ha összegyűjtik a hét kardot, melyeket Aslan adott a lordoknak.

Tao a kutyatartásban

A kutyakölyök egészen más fényben látja a világot, mint az ember - neki minden szórakozás forrása lehet. Az ebtartó, aki képes ezt az életörömöt megragadni, nemcsak saját életét változtatja meg előnyére, hanem kezében tartja a kutya formálásának kulcsát is. Könnyebb mondani, mint megtenni? Ne erőltessünk semmit; lazítsunk, és találjunk kapcsolatot az állat mélyről fakadó bölcsességével, amely Krista Cantrell szerint nem más, mint a Tao - és mivel a Tao útja intuitív, mi lehetne jobb kalauz egy kutyakölyöknél, amelyet az újdonságok felfedezése és a megérzések vezérelnek?
Cantrell új könyvében személyes anekdoták és könnyen alkalmazható gyakorlatok segítségével ismerteti meg az olvasóval a kutyák természetét és szükségleteit, vezeti rá, hogy intuitív tanító legyen, és örömöt leljen a játszva és a játszani tanulásban. Az oktató kézikönyveknél alaposabban megírt Tao a kutyatartásban bebizonyítja, hogy a kutyák rendelkeznek azzal a mély, ugyanakkor egyszerű képességgel, hogy új fényben mutassák meg a világot.

 

Zeneajánló

 

ZHU - Faded
Avicii - The Nights
Jessie J - Masterpiece
Charli xcx ft. Rita Ora - Doing it

Cukiság rovata

 


 

Márciusi novella:

Torzomborz Úr és Nyávogi Úrhölgy/2

 

/Első része a februári számban!/

 

~ Nyávogi szemszöge:
Elég volt! Ez a kutya kikészít! Az idegeimre megy, szerintem direkt! De mégis miért? Csak mert macska vagyok? Hát, kösz szépen. Te meg kutya vagy. Fúj!
Egy szép reggelre ébredtem kellemes ágyacskámban. Lili szobája nagyon jól van elhelyezkedve. Imádom az augusztust! Fél lábbal már a nyugodt őszben van, félig a meghitt nyárban van. Lili éppen hozza a reggelim, mosolyogva. Megeszegetem és hagynak még pihenni. A nap felét alvással töltöm, majd kicsit Lili kiszépít. Nevetgélünk, majd estefelé ő elfoglalja magát (főként a barátnőivel vagy a telefonjával) én meg lazíthatok. Igen, ilyen lenne egy tökéletes, kutyamentes világban.
De ott van Torzonborz, az a kutya! A hideg kiráz tőle. Addig igaz volt ez a történet, hogy Lili hozza a kajámat, nagy vigyorral a fején. Éppen lerakja, amikor közbe lép Torzonborz. Ugatni kezd, én felugrok a helyemről és ijedtemben felmenekülök a polcra, ahol sikeresen lerúgok pár könyvet – sajnos nem a betolakodó fejére. Kár is érte… Belezabál az ennivalómba, majd maszatosan tovább áll. Én nyávogni kezdek (jó hangosan, szokásom szerint; ezért kaptam a Nyávogi nevet) és Lili megment. Rájövök, hogy a fekhelyem tiszta mocsok, tehát a relax elmarad. Ebédkor szerencsére a háromnegyedét meg tudom enni (a maradékhoz elmegy az étvágyam, gratula Torzonborz!). A kozmetika megmarad, mert akkor a tevékenység zárt ajtók mögött folytatjuk. A délutáni szundi is abba marad, Torzonborz hangos ugatása miatt. Tehát, ez a valóélet.
Azonban tegnap megtudtam, hogy Torzonborz és Samu egy hétre nem lesznek itthon (valami kutyás táborba mennek, azt hiszem). Enyém a ház!
Terveim:
• 1. nap: Alvás egész nap
• 2. nap: Kint lenni egész nap (kivéve, ha esik; ha tényleg zuhogni fog, akkor bent lenni egésznap)
• 3. nap: Bent lenni egész nap
• 4. nap: Az egészet Lilivel tartani
• 5. (utolsó) nap: A tökéletes világ szerinti napirendemet követni
Tehát, így gondoltam. Egy macska nagyszerű hete.
Ami ebből megvalósult: Szerencsére minden meg volt. Lili jól elvolt a héten, amikor nem értem vele foglalkozni egy cicás könyvet olvasott, (nem tudok olvasni, de azt mondta, azt hiszem, hogy a Cica a hóban c. könyvet bújta) vagy pedig gépezett (fent van a cicaneveldén, ha jól tudom).
Aztán vissza a szürke hétköznapokhoz: azaz Torzonborz visszaérkezett. Milliónyiszor (mindig) azt kívánom, bárcsak ne lennének kutyák. Vagy ilyen kutyák, mint Ő. Vagy olyanok lennének az ebek, mint a macskák. Vagy inkább rabszolgák lennének. Sőt, mi több! A mi rabszolgáink.
Lényeg a lényeg, az egyik legnagyobb közös a világ cicáiban: utáljuk a kutyákat!
~ Torzonborz szemszöge:
Ez a macska az idegeimre megy! Biztos élvezhette az egyedüllétet itthon, amíg én Samuval a táborban voltam.
Amikor aztán visszajöttem, kezdődtek a szokásos napok: én kergetem, ő fut előlem… és ez még sokszor megismétlődik egy átlagos napon. Felkelek, Samu hozzám pattintja a labdámat és én gyakorlok. Az óra címe: Macskaölési technikák labdákon és minden egyéb kutya játékszeren. Eddig szín ötösre állok.
Az óra után egy nagy adag ínycsiklandó kutyatáppal. Samu külön gondoskodik, hogy én ne olyan undorító ételt egyek – mint „Nyávogi”. Samu ikre, aki nem érdemli meg, hogy nevén hívjam, szerinte a Nyávogi „név” cuki. Na, ja. Persze! Csak így tovább emberek, csak így tovább! Van-e értelmes ember a földön? Tisztelet a kivételnek.
A reggeli után kezdődik a Macskatáp tesztelő óra. Beszaladok az éppen most felébredt Nyávogiék szobájába. A macska ijedtében felugrik a polcra és én letesztelem az ennivalóját. Amióta ez van, semmit sem javult egyébként. Ezért kap mindig egy 1-est. Vigyázz, mert megbuksz!
Aztán jó pár órácskát kint vagyok Samuval és apaállattal. Jó velük játszani. Van medencéjük, focikapujuk (focipálya?), és minden, ami egy kutyának kellhet. Hogyan legyen elégedett a kutyájuk? órából dicséretes ötöst kapnak.
Aztán ebéd. Nyávogi mindig fél, hogy „most megeszem”. Nyugalom, kedves Nyávogi, nem vagyok kannibál. Csak a dögevők. Egyébként meg miért gondolja ezt? Nem őt eszem meg, csak megint Macskatáp tesztelő óra van. Amelyre újra 1-est érdemelsz.
Kis pihenőt tartunk. Legalábbis, apaállat. Mi Samu szobájában elfoglaljuk magunkat. Samu általában egy várat vagy egy új, saját készítésű hero factory robotot. Én meg próbálom elérni azt a magasra tett vázát (amit mellesleg Samu készített első osztályban, az iskolában). Anyaállat miért rakja olyan egetverően magasra? Miért nem kaphatom meg? Én csak meg akarom nézni! Na, jó, nem biztos, hogy megnézni, de mégis miért?
15. 00-kor 16. 00-ig egyet elsétálunk. A településünk annak része, amerre mi járunk, egy kifejezetten „kutyabarát” környezet. Egy macskával se találkoztunk, sőt, jár arra egy csinos uszkár, azt hiszem Nikita a neve. Na, mindegy. Kutyakörnyezet tanórából Samu megint 5-re felelt.
Amikor visszaérünk, sok autó jár mifelénk. Ezért akkor van az „ugatós” napszakunk. Ezzel teljesen kiborítom a szomszédokat, anya- és apaállatot, Nyávogit és gazdáját, akit még mindig nem hívok nevén. Egyedül Samu nézi el. Az ÉN gazdám!
Annyira jó, hogy Samu csak is velem foglalkozik. Ezekből azt szűrőm ki, hogy kevés barátja van. Amikor megkérdezném, csak a Rubik-kockáját forgatja. De várjunk csak! Samunak nincs is Rubik-kockája! És én nem tudok úgy beszélni!
Aztán képbe jön újra az a macska. Éjszaka, amikor kicsit kilopódzok a házból, ővele találkozom. Hogy lehet őt lekoptatni? Gyűlölöm!
Mi a közös köztem és akármelyik kutya közt? Ez: utáljuk a macskákat!

 

Sorozatajánló

 

A sorozat amit bemutatunk az nem más, mint a Sherlock.
Tudnivalók:
Név: Sherlock
Forgalmazza: BBC
Évad: 3
Ez a sorozat egyszerűen fantasztikus. Hogy miért, azt elmondom.
Először próbálkozott olyannal amivel még senki. Áthozta Sherlock Holmest a jelenbe. Méghozzá nagyon jól. És, hogy a Sherlock Holmes rajongók meg nem sértődjenek, ezért hűek maradtak az eredeti történethez. És ez jól látszik ott, hogy a 2. évadban elkezdték Sir Arthur Canon Doyle novelláit és regényeit megfilmesíteni.
És tudjátok mi a legjobb újítás? Az, hogy ez a sorozat nyíltan felvállalja, hogy Sherlock Holmes egy beteg ember. És ha jobban belegondoltok ez így is van. De most térjünk át a színészekre.
Benedict Cumberbatc nagyon jól hozza azt a nagyképű, arrogáns Sherlock Holmes szerepét.
Martin Freeman nagyon jól játssza azt a semmit sem értek elsőre karaktert.
Mindenkinek ajánlom, nagyon jó időtöltés.

 

Márciusi Állati rovatunk:

Megtalálod?

 

Bagoly


Uroplatus gekkók




Hófajd

Varangyok

Közönséges báróhernyó

Csikóhal

Pók

Béka

Hópárduc

Blogajánló

 

(kattints a szövegre!)

 

Ez egy új blog, nemrég kezdte Béby gazdi. Ez a blog egy lány életét bemutató blog (milyen meglepő, nem?!) A lány egy birtokon lakik szüleivel. Magántanuló. Van 2 husky-ja és nagyon sok lova. A kedvence Lucky. Egyenlőre ennyi amennyit erről a blogról tudni lehet. Nekem személy szerint eddig nagyon tetszik, remélem ti is így lesztek vele.


Ez a blog is szintén egy lány életét mutatja be. Bexi ( a főszereplő) költözés miatt sulit vált. Ez az egyik kedvenc blogom, amit folyton nézek, hogy nem lett e új rész. Snug mindig tesz bele valami érdekeset, amitől az egész színesebbé válik. Nekem nagyon tetszik ez a blog is! Remélem ti is így lesztek ezzel.


A 19.században pontosabban 1878 hajnalán, Amatish Graymarknak aranyélete volt a javából, édesanyja és drága nagymamája mellett. De minden megváltozott mikor a nagymamája, drága Ania néni, elbúcsúzott az élők sorából. Halála napja előtt még volt ideje odaadni egyetlen, becses nyakláncát a kislánynak: Egy kis rézfarkast. Hosszú, gyötrelmes napok következtek, és a titkolózó Catia nagy szívfájdalmak közepette elküldte lányát a nagybátyához, a soha nem látott Reyes Markboorhoz. A Markboor birtok szívében hatalmas, - flancos - tornyokkal rendelkező kastély állt, mögötte pedig többhektáros lombhullató erdő leledzett. Ide költözik Amatish egy kis időre. Rengeteg furcsa dolog történik a lány körül -és magával is- , de próbálja az egészet semmiségnek betudni. Az egyetlen, akiben megbízhat az a kis réznyaklánca, amit sosem vesz le.
Mégis milyen furcsaságokban lesz része Amatishnak? Meg tud majd birkózni a tudás súlyával? Mert lehet, hogy az életébe kerülhet…

 

Érdekesség rovat:

Emberként viselkedő állatok/3

Na mi a helyzet?


Azt hiszem szükségünk van egy nagyobb székre nagypapi


Csak gyorsan kalkuláltam és úgy néz ki nem engedhetünk meg magunknak egy macskát

Aaaaaaah! Ez a korai kelés kikészít engem!

Megmutatom, hogy csinálják a nagyok

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy király...

Ugathatok a víz alatt?

Oh, legközelebb a pótkerék nélkül, ha lehet

Hé, várjatok meg, nem tudok olyan nagyokat lépni!

Mostantól jó fiú leszek, ígérem!

 

Srác-sarok

 

Helló. A nevem Norbi. Ez a rovat csak is fiúknak szól, ezért lányok... ONLY BOYS. (Valamint még én is megszólalok, a "Valaki".)
Játékok
~ Skyrim
Norbi: Szerintem az eleje a legjobb, mikor a sárkánnyal találkozunk. :D De a különféle interakciók is nagyon tetszenek, mint pl. lovaglás és valahol láttam a sárkányon repülést. + tök jó varázslatok vannak benne.
Képek:

A mamutok néha veszélyesek, mert sokszor óriások ülnek rajtuk és nagyot sebeznek.
A Skyrim egy menő játék.


~ Assasin's Creed
Norbi: Könnyű vele játszani, nagyon izgalmas és nem tudnak benne engem megsebezni :) Nagyon szeretek a 3. részében lovagolni, de a tengeri csaták a legeslegjobbak.
Képek:

Logó
Lovaglás a malom felé.
Kormányozzuk a hajót.


Autók


~ Bugatti
Alapítás: 1909, Ettore Bugatti (alapító)
Székhely: Molsheim (Franciaország)
Iparág: Autógyártás
Kedvenc autó(i)m a Bugattitól:
Bugatti Veyron - Norbi: Négyezer lóerős (Valaki: Nem hinném, hogy ennyi, de nem találtam meg a valós adatot erről.), több, mint 1 tonna és ha eléri 1000 lóerőt (Valaki: Ez sem biztos...), kinyílik a hátsó szárnya.
~ Ferrari (eredetileg: Ferrari S.p.A.)
Alapítás: 1947, Enzo Ferrari (alapító)
Székhely: Maranello, Modena (Olaszország)
Iparág: Autógyártás
Vezetők: Enzo Ferrari (alapító), Luca di Montezemolo (elnök és igazgató), Jean Todt (vezérigazgató), Giancarlo Coppa (pénzügyi vezető)
Kedvenc autó(i)m a Ferraritól:
Ferrari GT - Norbi: Kilencszáz (Valaki: Biztos?) lóerős autó. Igazából nem a kedvencem a Ferrari, ez az egyetlen amit szeretek.


Foci


~ Real Madrid
Vélemény a csapattagokról:
Iker Casillas: A világ legjobb kapusa, de mégis a kapuban döglik meg, alig kerül oda a labda.
Cristiano Ronaldo: Itt van mindenki kedvence! Nekem viszont már nem. Egy focimeccs alkalmával láttam, hogy verekszik és ilyenek. Ám az tagadhatatlan, hogy jó focista.
Pepe: Kedvencem, jól cselez.
A többieket annyira nem ismerem.
Képek:

A csapat együtt.

A csapat "címere".


Köszönöm a figyelmet!

 

Kreatív rovat

 

Nőnapra barátnőnknek, vagy ha lányok vagyunk, akkor saját magunknak is készíthetjük. Nem csak egyszerű elkészíteni, de mivel tavasz van, kiváló dísze lehet szobánknak. Vágjunk is bele!

Ami kelleni fog hozzá:
krepp papír
olló
zöld drót
zöld szárbetekerő
fogó

Így készítsük:
1. Vágjunk ki egy négyzetet a krepp papírból, majd hajtsuk félbe… majd ezt a háromszöget tekerjük rá a drót végére….ezzel meg is van a bibénk.

2. Szárbetekerővel fogjuk a bibénket a dróthoz illeszteni, majd az egész szárat tekerjük be

3. Virágszirmokat vágjuk ki… legegyszerűbb ha a még összehajtott krepp papírból vágjuk ki, így nem egyesével kell dolgoznunk…:) Majd illesszük a virágszirmokat a bibéhez, szárbetekerővel ragasztjuk hozzá, és ezt annyiszor ismételjük akármennyire nagy virágfejeket szeretnénk.

A lépések egyenként:

Riport a főszerkesztőnkkel

 

Tavasz, március. Az ébredő természet, virágok, állatok születése, madarak kikelése. Amíg madaraink kikeltek, már mi készen voltunk márciusi újságunkkal, a mi tyúkanyónk szárnya alatt. De ezt neki is köszönhetjük, ezért a márciusi szám riportalanya Kati, a főszerkesztőnk. Ebből a riportból kiderül miért alapította meg újságunkat, milyen állatokat szeret, és még sok más érdekes dolog, amit érdemes elolvasni.

1. Riporter: Mi a kedvenc állatod?
Kati: Nekem három kedvencem van, a kutya, a ló és a bagoly.

2. R.: És vadállatok közül?
K.: Ezen sokat kellett gondolkodnom, de végül eszembe jutott valami. Azt hiszem, a kedvenc vadállataim a dingók.

3. R.:És van valamilyen állatod? Ha van, mi a nevük?
K.: Négy kutyám van. Józsi, Aragon (beceneve Archibald), Lujza, Grusa (oroszul jelentése körte).

4. R.: És milyen a gazdájuknak lenni?
K.: Nagyon jó. Csak néha nehéz egy kicsit.

5. R.:Miért? Viselkedésben, vagy gondozni őket?
K.: Mindegyik igényli a szeretetet. De nem mindig jut rá időm.

6. R.: Ez nagyon sajnálatos dolog. De neked, mint sok gyereknek a jövőre kell koncentrálnod, ugye?
K.: Igen, és emiatt sajnos nem jut elég időm a kutyáimmal foglalkozni. De azért minden tőlem telhetőt megteszek, hogy boldog kutyaéletet élhessenek.

7. R.: Mit fogsz tanulni? Újságírást, mint amiről a falkánk szól, vagy mást?
K.: Állatorvosi célt tűztem ki, de mivel nagyon vonz az újságírás is, hogyha állatorvos leszek, akkor az érdekesebb eseteket leírom. Én ilyen jövőre gondoltam.

8. R.: Az komoly pályafutás. Sok sikert. De mi miatt szeretnél az lenni?
K.: Nagyon érdekelnek a kutyabajok, és segíteni szeretnék rajtuk. Kisebb koromban mindig a kutyusaimmal játszottam, megkerestem bennük a kullancsot (ha volt), kifésültem, megmostam, meg minden egyéb. Persze azóta behatóbban érdekel a téma.

9. R.: És mit gondolsz azokról, akik nem szeretik az állatokat?
K.: Igazából nem vetem meg őket, mert csak annyit gondolok: ő bajuk. De ha valaki teljesen ok nélkül fél, akkor azt meg nem értem. De akkor is csak elmagyarázom, hogy semmit nem árt meg ilyenek, de többet én sem tudok tenni.

10. R.: És végül. Miért szeretted volna létre hozni ezt az újságot?
K.: Összekötöttem a kellemeset a hasznossal. A kellemes része a munka, jó a szerkesztőtársaimmal lenni, és jó olyan munkát kiadni a kezünkből, ami rendesen kidolgozott, szép munka. De talán a legjobb érzés ebben az, amikor jó visszajelzéseket kapunk. A hasznos rész egyik fele az, hogy ha már internetezek, akkor értelmesen töltsem. A másik része az, hogy az ebneveldén is érdeklődnek efelől, és még nem is volt ilyen újság. Különben én egyszer nagyon régen az ebneveldén már nyitottam egy újságot, de nem voltam olyan elszánt és komoly, mint most.

 

 Köszönjük a figyelmet! A véleményeket várjuk itt kommentben és a theanimalnewsszerk@gmail.com e-mail címen!

 

Források:
erdekesseg.hu
allatportal.hu

 

Szólj hozzá